Grovt långpannebröd en lättbakad favorit

 
 
Ingredienser:
 
1 pkt  torrjäst 
5 dl vatten 
0.5 dl pumpafrön 
0.5 solrosfrön 
0.5 dl linfrön 
1 msk honung 
1 tsk salt 
2 dl havregryn ( fiber)
4 dl rågmjöl 
4 dl vetemjöl ( fullornvetemjöl special )
 
Gör så här: 
 
1.Värm vattnet till 37° och rör samman med jästen.
2.Blanda ner alla torra ingredienserna. 
3.Tillsätt honung
4.Blanda allt ordentligt. 
5.Fördela ut degen i en  långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd i bakplåtspapper.
6.Fukta en kniv med  vatten och snltta 12 jämnstora rutor.
7.Låt brödet jäsa övertäckt till dubbel storlek   i ca 45 minuter.( Plastfolie , bakduk  )
8.Sätta ugnen på 200 ° C 
9. (Pudra / strö ev över litemjöl, det ger brödet ett extra trevligt utseende eller pensla på vatten för att få en knaprigare yta).
10.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. 
11.Låt svalna 
 
Lycka till & smaklig måltid!👌😋