Grovt långpannebröd en lättbakad favorit

Ingredienser:
1 pkt torrjäst
5 dl vatten
0.5 dl pumpafrön
0.5 solrosfrön
0.5 dl linfrön
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl havregryn ( fiber)
4 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl ( fullornvetemjöl special )
Gör så här:
1.Värm vattnet till 37° och rör samman med jästen.
2.Blanda ner alla torra ingredienserna.
3.Tillsätt honung
4.Blanda allt ordentligt.
5.Fördela ut degen i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd i bakplåtspapper.
6.Fukta en kniv med vatten och snltta 12 jämnstora rutor.
7.Låt brödet jäsa övertäckt till dubbel storlek i ca 45 minuter.( Plastfolie , bakduk )
8.Sätta ugnen på 200 ° C
9. (Pudra / strö ev över litemjöl, det ger brödet ett extra trevligt utseende eller pensla på vatten för att få en knaprigare yta).
10.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
11.Låt svalna
Lycka till & smaklig måltid!👌😋